onze geuren

onze collecties

onze producten

Home > Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze duurzaamheidsreis

Wij geloven in onze verantwoordelijkheid om de wereld gezond en veilig te houden voor toekomstige generaties. Bolsius staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij doen dit met passie, vakmanschap en liefde voor mens en planeet. Zo blijven we mensen inspireren, verbinden en verwarmen met de magie van kaarslicht.

Onweerstaanbare sfeer

Ruim 150 jaar geleden begon Bolsius als een klein familiebedrijf met één duidelijk doel: de allerbeste kaarsen maken. Met nu meer dan 1.000 werknemers en verrijkt met 150 jaar aan kennis, vakmanschap en ambitie, zijn we nog beter geworden in het creëren van topkwaliteit (geur)kaarsen en geurstokjes. Onze kaarsen branden schoon, zonder vervuilende roet, walm of rook. Het zorgvuldig gevlochten kantoenen lontje – ook wel de kaarsenpit genoemd – zorgt altijd voor een stabiele vlam. En die heerlijke geuren? Die zijn zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met (onze eigen) geurspecialisten, voor de ultieme geurbeleving in jouw huis!

Sociale verantwoordelijkheid

We geven om het leven, daarom maken we onze kaarsen en geurstokjes met liefde, op een eerlijke manier en zonder schade toe te brengen aan mensen, dieren en onze planeet. Daarom kiezen we bewust voor klanten en leveranciers die onze kernwaarden delen. We hechten veel waarde aan het welzijn van onze collega’s, met een sterke focus op ontwikkeling, diversiteit & inclusiviteit. Daarnaast doneren we een deel van onze tijd, producten en financiën aan diverse goede doelen. Zo doen we mee aan 1% for the Planet, staan we op de lokale kerstmarkt en mag iedere werknemer jaarlijks een dag invullen met vrijwilligerswerk!

Mission green

We werken er hard aan om ons bedrijf en onze producten steeds groener te maken. We optimaliseren onze kaarsenmixen en pionieren met plantaardige oliën, zoals koolzaad- en zonnebloemolie. We kijken niet alleen naar onze ingrediënten, we verbeteren ook onze verpakkingen. Recyclebaar glas en papier, minimaal gebruik van plastic en het voorkomen van afval zijn belangrijk bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Daarnaast investeren we in duurzaam transport en recyclen we kaarsresten van de productie.

We zijn B Corp gecertificeerd

Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en ecologische impact. Organisaties die hun bedrijf gebruiken als een kracht voor het goede. Het markeert het begin van onze reis naar voortdurende verbetering en collectieve actie.

Meer over B Corp

Het is voor ons belangrijk om zowel voor de mens als voor de planeet te zorgen, voor nu en voor toekomstige generaties. Zij zijn de kostbaarste zaken die wij hebben en we moeten elke dag pionieren om ze te beschermen.

– Stacie Raymond, Head of Sustainability

Een strategische benadering

Het creëren van producten van uitmuntende kwaliteit in een snel veranderende wereld betekent dat we altijd in transitie zijn en blijven innoveren. Ons toegewijde team maakt niet alleen de veiligste kaarsen met de beste kwaliteit. Onze impact strategie is gebaseerd op drie pijlers: verminderen, verzorgen en betrekken. Deze pijlers begeleiden ons besluitvormingsproces op alle verschillende niveaus. Van het kiezen van leveranciers die verantwoorde materialen leveren die voldoen aan milieu- en sociale normen, tot het verminderen van energie verbruik en de uitstoot van broeikasgassen, bijvoorbeeld door het gebruiken van energiezuinige verlichting en apparatuur.

Een trotse supporter

1% for the Planet is een wereldwijde beweging die bedrijven en individuen inspireert om oplossingen t.b.v. het milieu te steunen door middel van lidmaatschappen en dagelijkse acties. Door 1% van de omzet van onze zomercollectie te doneren aan deze beweging, wordt het geld geïnvesteerd in diverse milieuprojecten. Vorig jaar hebben we €15.000 euro gedoneerd aan de 1% for the Planet beweging.

Onze geschiedenis

De continue innovatie en de altijd aanwezige aandacht voor kwaliteit is de rode draad in de geschiedenis van Bolsius. Het waren de gebroeders Bolsius die in 1870 de basis legden voor ons huidige bedrijf toen zij van bijenwas op traditionele wijze kaarsen produceerden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe producten en geweldige aanbiedingen te ontvangen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.