onze geuren

onze collecties

onze producten

Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

We helpen je graag

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de veelgestelde vragen. Als jouw vraag hier niet bij staat, neem dan even contact met ons op zodat we je hiermee kunnen helpen.

Neem contact op

Gebruik producten

Het juiste gebruik van onze kaarsen is van groot belang om er optimaal van te kunnen genieten. Wist je bijvoorbeeld dat je onze rustieke kaarsen altijd minimaal 10 cm van elkaar moet plaatsen om lekken te voorkomen?

Verwijder allereerst wat je met de hand kan weghalen. Leg vervolgens op het restant van de kaarsvetvlek een vel keukenpapier en strijk daar met een warm strijkijzer overheen. Het kaarsvet laat los en blijft aan het keukenpapier plakken. Als er vlekken zijn ontstaan op een glad oppervlak werkt ook een föhn effectief om het kaarsvet vloeibaar te maken. Dit kan vervolgens met keukenpapier worden verwijderd.

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende afstand tussen de kaarsen (minimaal 10 cm.)

Brand de kaarsen altijd in een geschikte houder of op een onbrandbare onderzetter.

Er zijn verschillende manieren om de brander schoon te maken:

1. Probeer de gestolde wax vanaf de zijkant uit de brander te duwen.

2. Verhit de brander heel kort, zodat de onderste laag van de gestolde wax vloeibaar wordt. Probeer daarna vanaf de zijkant de gestolde wax uit de brander te duwen.

3. Als de eerste twee methoden niet werken, raden we je aan om de brander kort in de vriezer te stoppen. Door de kou krimpt de wax en is het gemakkelijker om deze te verwijderen.

Nee, het zogenaamde bodemetiket van de kaars hoeft niet te worden verwijderd.

Ja, voor het gebruiken van de kaars dient het etiket te worden verwijderd.

Dit product is qua geursterkte gemaakt voor de acht toegevoegde stokjes. Mocht de geur te sterk zijn naar je smaak, dan is het altijd mogelijk om minder stokjes te gebruiken. De geur is dan wat minder intens.

Het is niet nodig om de stokjes te draaien. De stokjes van onze reed diffusers zijn van dermate goede kwaliteit dat zij meerdere weken zorgen voor een heerlijke geur in huis.

Online zien wij verschillende suggesties om je huis te verwarmen met ceramische bloempotten en theelichten. Om veiligheidsredenen raden wij het niet aan om je huis op deze wijze te verwarmen.

In verband met de veiligheid adviseren wij altijd een minimale afstand van tien centimeter tussen de kaarsen en het gebruik van goede theelichthouders.

Daarnaast is het belangrijk om kaarsen niet zonder toezicht te laten branden.

Ja, dit is mogelijk. We adviseren een speciale kaarsenverf hiervoor te gebruiken. Het is ook mogelijk om op een kaars te tekenen met een onscherp potlood, zolang je de punt niet te diep in de kaars drukt. Uiteraard is het ook mogelijk om de buitenkant van de glazen en de theelichthouders te verven. Dit kan met gewone hobbyverf.

Ja, dat kan. Denk er wel aan het label te verwijderen, voordat de kaars wordt aangestoken. Heb je een label rond een glas gemaakt, zorg er dan voor dat er geen papier over de rand komt dat in contact kan komen met de vlam.

Ja. Zowel bij de aluminium cups als bij de transparante cups adviseren wij een onbrandbare houder te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de warmte van het theelicht aan de onderzijde beter verspreidt en niet direct je tafel verwarmt.

Recyclen

Hier beantwoorden wij je vragen over het recyclen van onze producten.

Ja, dat kan.

Let op: het CleanLight glas mag helaas niet in de glasbak. Deze kan bij het restafval.

De simpelste oplossing is het glas even in de oven zetten bij een temperatuur van 70 graden Celsius (gebruik wel ovenhandschoenen als je het glas weer uit de oven haalt). Dit zou ervoor moeten zorgen dat de wax smelt en je deze makkelijk kan verwijderen of kan hergebruiken.

Je kan de wax ook verwijderen met heet water. Zorg er dan wel voor dat de wax niet in de afvoer terecht komt. Wax die je niet gebruikt kan bij het restafval

Je kan het weggooien bij het restafval of hergebruiken. Misschien zit er bij jou in de buurt een initiatief dat van oude wax weer nieuwe kaarsen maakt. Deze mensen kan je hier vaak heel blij mee maken.

De vloeistof wordt gezien als chemisch afval, dus als zodanig moet het behandeld worden. Je mag het dus niet zomaar door de gootsteen gieten. Als er nog veel vloeistof in het flesje zit omdat je helaas de geur niet zo prettig vindt, kan je de geur op een andere plek in huis proberen. Of misschien zijn je buren er wel heel blij mee. Wanneer er nog maar een heel klein beetje in zit, kan je de vloeistof ook in je schuur of berging verder laten verdampen tot het flesje helemaal leeg is.

Nee, de stokjes hebben oplosmiddelen uit de vloeistof geabsorbeerd. Deze mogen niet aan het GFT afval worden toegevoegd. Je kan de stokjes weggooien bij het restafval.

Wij adviseren dit niet te doen! De wax wordt vloeibaar bij bepaalde temperaturen, maar zal weer stollen als het koeler wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de afvoer van je vaatwasser verstopt raakt. De beste manier om de wax te verwijderen is in de oven of met heet water zoals hierboven omschreven.

Ja, deze kan je het best in de PMD of PBP zak doen bij je overige plastic afval.

Deze mogen in de PMD of PBP zak, net als plastic afval en blik.

Zolang je geen wax van een buitenkaars binnen gebruikt en je de kaars niet ziet walmen, dan is het in orde.

Wanneer je zelf kaarsen maakt, zorg er dan ook voor dat je de juiste lont gebruikt. Hobby winkels met een DIY assortiment in kaarsen kunnen je hierbij helpen.

Met onze rijke bedrijfshistorie van meer dan 150 jaar geloven we er bij Bolsius sterk in dat het onze verantwoordelijkheid is om onze wereld leefbaar, gezond en veilig te houden voor toekomstige generaties.

– Vincent Kristen, COO, Bolsius

Assortiment Bolsius producten

We bieden een grote verscheidenheid kaarsen in afmetingen, vormen, kleuren en geuren. Voor elke gelegenheid en voor elk seizoen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over ons assortiment.

Ja, dat kan.

Let op: het CleanLight glas mag helaas niet in de glasbak. Deze kan bij het restafval.

We werken dagelijks aan het continu innoveren en verbeteren van onze producten. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons bovenaan. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat onze kaarsen niet aan de verwachtingen voldoen, dan vragen wij je het klachtenformulier in te vullen op onze contact pagina. Onze consumentenservice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij streven ernaar onze gebruikers zoveel mogelijk van onze kaarsen te laten genieten. Daarom zien wij tips en suggesties graag tegemoet. Via het contactformulier op onze website is het mogelijk om de tip of suggestie met ons te delen. Onze consumentenservice neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Onze kaarsen zijn door heel Nederland en België op veel verkooppunten verkrijgbaar, zoals bij supermarkten, warenhuizen en tuincentra. Daarnaast is Bolsius ook online via steeds meer webshops te verkrijgen.

Mocht het voorkomen dat je onze kaarsen niet kunt vinden of ben je op zoek naar een specifieke kaars, neem dan contact op met onze consumentenservice, zij helpen je graag verder.

Voor de productie van theelichten kunnen verschillende houders gebruikt worden. In onze collectie vind je zowel aluminium cups als plastic cups. Beide soorten kunnen makkelijk gerecycled worden via de PMD-zak. Helaas hebben wij geen theelichten zonder cup in ons assortiment. Wel zou je kunnen kijken of ons navul concept CleanLight iets voor je is.

Wij hebben voor elke gelegenheid en voor elke plek in huis een geschikte kaars. Ons assortiment is onderverdeeld in geur – en niet geur kaarsen en kaarsen voor de zakelijke (professional) gebruiker.

Bekijk hier ons complete assortiment.

 

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn al onze kaarsen uitgerust met symbolen waarmee het juiste gebruik van de kaars wordt uitgelegd.

Het is van groot belang dat de houders van onbrandbaar materiaal zijn gemaakt en dat er voldoende afstand is (minimaal 10 cm.) tussen de kaarsen. Bij een theelichthouder is het belangrijk dat de hitte die bij het branden van een theelicht vrijkomt weg kan. De houder mag daarom niet te gesloten zijn.

Onze accessoires zijn zorgvuldig ontworpen om onze kaarsen optimaal te laten branden en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Onze accessoires zijn er in verschillende soorten, vormen en materialen.

Onze herdenkingslichten zijn bedoeld om één keer aan te steken en deze vervolgens continu te laten branden. Aangezien het niet mogelijk is om de kaars de hele tijd in de gaten te houden, is de kans op brandgevaar en de gevolgen daarvan vele malen kleiner wanneer de kaars buiten gebrand wordt. Zorg er altijd voor dat de kaars niet in de directe omgeving van brandbare materialen wordt geplaatst.

Ja, een brandende kaars mag nooit onbeheerd achter worden geladen. Kaarsen branden met een open vlam en daarom moet er altijd iemand in de buurt zijn.

Je kunt onze kaarsen het beste doven met een kaarsendover door die over de lont tot in de vloeibare was te houden. De lont dooft zonder na te gloeien, breekt niet af en wordt voorzien van nieuw kaarsvet voor de volgende keer dat de kaars wordt aangestoken.

Doof de kaars nooit met water!

Als je kaarsen koopt, controleer dan of het RAL-kwaliteitskeurmerk op de verpakking staat. Dit betekent dat de kaarsen niet walmen en dat de grondstoffen zijn gecontroleerd op benzeen en tolueen. Wanneer kaarsen het RAL-keurmerk hebben, hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke ingrediënten. Lees hier meer over de RAL.

Kaarsen tips

Veiligheid staat boven alles! Geniet van kaarslicht zonder zorgen en zorg ervoor dat je kaarsen op een stevige onderzetter branden of op een plateau, ver weg van nieuwsgierige handjes of pootjes. Nog een tip: plaats de kaarsen niet vlakbij een hittebron of in de zon en zorg ervoor dat de kaarsen altijd 10 centimeter van elkaar af staan. Dit zorgt voor het beste brandresultaat.

CleanLight

Hier kan je antwoorden vinden op jouw CleanLight vragen.

Wij adviseren de houder niet in de vaatwasser te stoppen, maar zelf voorzichtig schoon te maken. Wanneer de houder in de vaatwasser wordt gestopt, dan kan na enkele keren de print vervagen. Ook is het mogelijk dat er water in de dubbele wand komt.

Vanwege het schoon opbranden van de kaars zullen er geen waxresten achterblijven. Mocht je de houders toch schoon willen maken, dan kan dat het best met keukenpapier of de zachte zijde van een sponsje. Je kan hierbij een beetje warm water en zeep gebruiken.

Vergeet niet het lontplaatje te verwijderen! Wij adviseren dit te doen met bijvoorbeeld een houten of plastic lepel. Gebruik hierbij geen metaal, dit kan het glas beschadigen. Het lontplaatje mag vervolgens bij het restafval. Zorg ervoor dat de houder na het schoonmaken weer droog is.

Op dit moment is alleen de groene en de witte ‘frosted’ houder verkrijgbaar. Mogelijk zullen er in de toekomst andere kleuren zijn.

Op dit moment bevat de starterpack alleen deze geur. Uiteraard is het niet uitgesloten dat er in de toekomst een starterpack met een andere geur zal verschijnen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een refill in een andere CleanLight geur te kopen.

Nee. De houder is gemaakt van borosilicate glas, een speciaal type glas dat handgeblazen is en geschikt is voor hogere temperaturen en een lange levensduur heeft.

Mocht je glas houder onverhoopt toch kapot zijn gegaan, mag dit type glas helaas niet in de glasbak. Het is beter om deze af te voeren via het restafval. Wees wel voorzichtig met de scherpe randen: wanneer dit type glas breekt, zal het uiteenvallen in veel kleine, scherpe stukjes.

Algemeen

Contact opnemen met Bolsius kan op verschillende manier. Wij zijn op werkdagen geopend tussen 08.30 en 17.00 uur.

Via onze contactpagina kan een keuze worden gemaakt om ons te telefoneren, een mail te sturen of het contactformulier in te vullen, zodat wij contact opnemen.

Bij Bolsius werken we met ongeveer 1400 professionals iedere dag met passie aan het ontwikkelen van onze kaarsen. Door onze continue groei blijven wij op zoek naar talent om ons team te versterken. Bekijk hier ons actuele vacature aanbod.

Shop the look

Wij hebben een speciale selectie aan stijlen samengesteld om je te inspireren, je zintuigen te stimuleren en om het extra makkelijk voor je te maken om je eigen persoonlijk oase van rust te creëren. Dat bijzondere Bolsius gevoel is slechts één klik bij je vandaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe producten en geweldige aanbiedingen te ontvangen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.